BŐRFESZESÍTÉS – PDO, PLLA SZÁLAKKAL

Mi is a PDO szálbefűzés?

A PDO Thread lifting kontúr terápia egy olyan kezelés az arcon, tokán, felkaron vagy akár a dekoltázson, hason, ami a megereszkedett bőr feszesítésére, fiatalítására képes. A szálak polidioxanon, vagy más néven PDO anyagból állnak. A PDO Thread lifting szálak könnyen oldódnak, ezáltal biokompatibilisek, vagyis nem jelentenek veszélyt az élő szövetekre. Az eredet-megjelöléssel ellátott szálak emelése során az oldható szálakat finoman bejuttatjuk a bőr subdermális rétegébe.
A szálak „megragadnak” a bőr alján és felhúzzák azt, segítve a bőr teltségének fokozását, meghúzását és kontúrját a laza vagy megrepedő bőrben. Serkenti a kollagén termelést. PDO szálbefűzés kezelési területei között szerepelhetnek a szem, az arc, az orr, a száj, a nyak, az állkapocs és a környéki területek is.

Miért érdemes a PDO Thread liftinget alkalmazni?

A PDO szálak emelésüknél fogva segítséget nyújtanak azon bőrfelületeknek javításában, amelyek megereszkednek. A PDO szálak befűzése a hagyományos facelift eljárások alternatívájaként használható, amelyek általában a bőr felesleges műtéti eltávolítását igénylik.

A PDO szálbefűzést különböző arcterületeken ajánlott használni, úgymint:
– Arc
– Szemöldök
– A szem körül és alatt
– Nasolabial redők
– Nasojugal redők
– A száj körül
– Nyak
– Toka

Hogyan történik a kezelés?

A PDO Thread lifting terápia járóbeteg-ellátásként végezendő, a kezelés előtt felmérésre kerül a páciens bőrének állapota és részletes tájékoztatást kap az esetleges kockázati tényezőkről, meghatározásra kerül a szükséges szálak mennyisége és fajtája.
A kezelés megkezdésekor érzéstelenítő krémet vagy injekciót adunk, majd a páciens bőrének különböző rétegeibe kerülnek a PDO szálak. A szálak megragadják és felemelik a bőrt.
A teljes eljárás időtartama attól függ, hogy mely területeken kell kezelni, általában 20-45 percig terjedhet. A kezelés után véraláfutás léphet fel. Az arc fájdalmas és duzzadt is lehet a kezelés utáni első három-öt napon. A bőrnek enyhe behúzódása is előfordulhat, de ez általában az első napokban megszűnik. Az arc feszültsége körülbelül két hétig érezhető az eljárás után. A szálakat esetenként érezni lehet, tapasztalhatnak húzó, szúró érzést, de ez gyorsan múlik.

A gyógyulási folyamat elősegítése érdekében orvosa javasolhatja, hogy kerüljön bizonyos tevékenységeket. Mivel a PDO szálak megragadják és felemelik a bőrt az eredmények azonnal, a kezelés után észrevehetők lesznek. A szálak körülbelül kilenc hónapon belül felszívódnak az eljárás után. Mivel azonban a szálak stimulálják a kollagéntermelést, az eredmények még hónappal a szálak feloldása után is láthatóak. A fenntartott eredmények elérése érdekében hat-kilenc havonta ismételt kezelésekre lehet szükség.

Mire számíthatok egy konzultáció során?

Megbeszéljük a páciens korábbi műtéteit, kórtörténetét, a jelenleg alkalmazott gyógyszereit, valamint vizsgáljuk az általános fizikai és érzelmi állapotát. A bőr minőségét szintén kiértékeljük. Fotódokumentáció készítése, az eredmények előtte-utána nyilvántartása érdekében. A sebész meghatározza, hogy mi a legelőnyösebb beavatkozási forma az Ön számára, és mi segít elérni a kívánt eredményt.

A PDO szálak költségeit, előnyeit, a helyreállítási időt, a kockázatokat és a korlátozásokat szintén megvitatjuk.

Milyen előnyei vannak a PDO szálbefűzésnek?

A PDO szálak felszívódnak, visszafordíthatalan esemény nem történik, amely sok esetben megnyugtatók a páciensek számára. Életkortól függetlenül bárkinek ajánljuk.
Ha észreveszi az öregedés jeleit a szem, az ajkak vagy az arc más területein, vagy amennyiben alternatívát keres a műtéti arc-emeléséhez, akkor a PDO szálak befűzése megfelelő kezelési lehetőség lehet.

A PDO Thread lifting előnyei:

– megemeli és meghúzza a bőrt
– növeli a kollagéntermelést
– javít a bőr külső megjelenésén
– nincs szükség bemetszésre