Királyerdei Klinika Lézeres Lipolizis, Lipo Lite kezelés

Lézeres Lipolizis, Lipo Lite kezelés

Korlátozottan invazív lézer – lipolízis
lézeres lipolízis (lézeres zsírbontás)

Statisztikai adatok és nemzetközi trendek igazolják, hogy az alakformálás és testkarcsúsítás a legdinamikusabban növekvő és legkeresettebb esztétikai beavatkozás, világszerte. A plasztikai sebészeti beavatkozások közül a klasszikus, vákuummal végzett zsírleszívás a leg népszerűbb, amely a különféle fejlesztések és biztonsági intézkedések ellenére sok páciensnek tűnik túl drasztikusnak. Az altatásban vézett műtéti beavatkozás átalában hosszú felépülési idővel, erőteljes műtét utáni fájdalommal, jelentős ödémával és vérzéssel jár, nem beszélve a bőr szerkezetének és felszíni állapotának nemkívánatos elváltozásairól.
Nem csoda, ha a pácienseknek nagy elszántságra van szükségük, ha ezt vállalják. Az alakformálási igények növekedésével egyre nagyobb erőkkel folyik a kutatás új technikák és módszerek kifejlesztésére, melyek kíméletes módon képesek jó eredményeket elérni.

A megoldás:

A LipoLite egy minimálisan invaziv, újgenerációs Lézer-lipolízis berendezés, mely elsősorban kisebb mennyiségű (200-600 ml )zsíros lerakódások eltávolítására lett kifejlesztve. A kezelés helyi érzéstelenítés mellett, ambulánsan kerül elvégzésre. A lézer energiát továbbító üvegszál mindössze egy 1,2 mm átmérőjű kanül segítségével kerül bevezetésre közvetlenül a zsírsejtekhez, melyek a hő hatására széthasadnak. A szétfolyt zsír nagy részét vékony szívó kanüllel eltávolítjuk, míg a kismennyiségű maradékot a szervezet saját kiválasztó rendszerén keresztül eltávolítja.

Nincs anasztézia, nincs drasztikus beavatkozás, nincs erős fájdalom és nincsenek egyéb kellemetlen mellékhatások. A gyógyulási idő olyan rövid, hogy általában a pácienseknek még a munkából sem kell kimaradniuk. Sőt, ennél a módszernél még a rugalmas szorító ruha viselésére sincs szükség. A tű bevezetéséhez ejtett minimális bemetszés néhány hét alatt nyom nélkül gyógyul.

A Lipo Lite™ lézer-lipolízis módszernek több különleges tulajdonsága is van:
Egyrészt a lézer hőhatása a beavatkozás során esetlegesen megsérült hajszálereket képes azonnal lezárni (koagulálni), amely jelentősen kevesebb hemodinamikus következménnyel jár, mely a gyorsabb gyógyulás fontos tényezője. Másrészt a lézer bőrfelszín közeli helyi hőhatásának eredményeképpen hosszú távú kollagenézis és elasztin rost szintézis lép fel. Ezáltal a módszer a beavatkozást követő azonnali zsírtartalom csökkentése mellett hoszabb távon a bőr feszesedését, rugalmasságának fokozódását és fiatalodását eredményezi.

Kezelési területek

A LipoLite™ kezelés tipikus területei a következők:
has tájék, fenék, csípő, derék, combok, térdek, hát, karok, hónalj, gynecomastia, toka, áll alatti területek. Látható, hogy az új technológiával olyan test területeken is képesek vagyunk zsíreltávolításra, melyek a hagyományos zsírleszívás technológiájával nehézkes, vagy egyszerűen lehetetlen volt.

A Lipo Lite™ – az egyedi SELECT PULSE technológia:

A LipoLite fő előnye más lézer-lipolízis eszközökkel szemben, hogy az impulzus energia, impulzushossz és ismétlési ráta egyedülálló módon beállítható. Ezáltal két különböző mechanizmus köti össze a LipoLite kezelések előnyeit a zsírszövetben:

1) Foto-thermikus hatás – a szövet által elnyelt lézer energia felhalmozódásából ered, (foto-thermolizis) mely a hő által elfolyósítja a zsírsejteket. Foto-thermikus hatást a berendezés hosszú impulzusokra és nagy energiára történő beállításával idézhetünk elő, mely beállítást főként a felszínhez közelebb eső zsírsejt állományoknál alkalmazzuk.

2) Foto-mechanikus hatás – amelynek eredményeként az optikai energia mechanikai energiává alakul át. Rövid impulzushossz és kisebb energiaszint beállításával a mechanikai energia hatására a zsírsejtek „elnyíródnak”. Ez a hatás a mélyebben fekvő, rostos zsírszövet szerkezetek esetén igazán előnyös, egyúttal megkönnyíti a kanül előre haladását. A kezelések során a foto-thermikus és foto-mechanikus beállítások kombinálása vezet ideális eredményre.
A hatékony kezelés biztosítéka a LipoLite™ által biztosított akár 800 mJ/impulzus csúcsteljesítmény, mely jelenleg egyedülálló a piacon.
A SelectPulse technológia változtatható pulzus hossza ezen kívül alacsonyabb energia felhasználással képes ugyan azt a zsírbontó hatást elérni.

A Syneron termékpalettájának kiemelkedő eredményeket biztosító orvosi testkontúr átalakító berendezései a minimál invaziv LipoLite™ és a non-invaziv VelaShape™ berendezések. A kettő kombinációjával a Syneron vállalat egyedülálló testkontúr átalakító megoldást ad a szakemberek kezébe. Együttes használatukkal lehetséges a kezelések teljes testre szabása a páciensek adottságainak és igényeiknek megfelelően, akár zsírleépítésről, kontúr átalakításról, cellulite problémákról, vagy megereszkedett kötőszövetről van szó.

A LipoLite™ technológiát bevezetni kívánó orvosok és klinikák testre szabott képzési metódus alapján válnak képessé a beavatkozás elvégzésére.

A LipoLite berendezés kis helyen elfér, érintő képernyőről vezérelhető, egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát berendezés. Az üvegszál végén kilépő célzó lézer intenzív fénye lehetővé teszi a kezelőnek a tűvég helyének pontos bőr alatti meghatározását. Üzemeltetéséhez egy normál orvosi rendelő adottságai is megfelelőek. A LipoLite azon kezelőhelyeken is kiváló kombináció, ahol egyébként hagyományos zsírleszívást végeznek, de a módszerek előnyeinek kombinálásával szeretnék a pacientúrát kibővíteni.

Lipo Lite Műszaki adatok:
Lézer típusa: Nd:YAG / 1064nm
Impulzus energia: állítható, max. 800 mJ/impulzus értékig
Impulzus frekvencia: állítható, max. 50 Hz értékig
Pulzus szélesség: állítható, 100-800 mikrosecundum
Súly: 20 kg (hordozható)